Boleform

Life is not a straight line.

EAS

Het was niet de natuur die rechte lijnen ontwierp, het waren de beperkingen van de techniek.

Boleform maakt het mogelijk terug te keren naar een natuurlijke toestand: live edge, leef met lijnen zoals de natuur het bedoeld heeft.

Boleform creëert s ‘werelds eerste live-edge gefineerde oppervlakken met natuurlijke gewelfde lijnen die de natuurlijk groei volgen. Boleform dankt zijn naam aan het woord bole; boomstam.

Boleform’s technologie combineert houtscansystemen, op maat gemaakte CAD/CAM oplossingen en innovatieve optimalisatie- algoritmen voor plaatsingssoftware, die ontwikkeld zijn door een Fins ingenieurs- en automatiseringsbedrijf en drie softwarebedrijven in samenwerking met het Instituur van Cybernetica van de Technologische Universiteit van Tallinn.

Ons proces begeleidt en volgt elk houtdeel van de ruwe houtfase tot de uiteindelijke installatie. Elk houtdeel wordt gezaagd met behulp van de beste Homag houtbewerkingsmachines.

Boleforms materialen met natuurlijk gewelfde lijnen zijn de pure definitie van uniek; ieder oppervlak is zo uniek als de boom waaruit hij gezaagd is. Geen twee oppervlakken zijn identiek.

Boleform biedt meubelmakers live edge fineer en gefineerde prefab elementen voor zowel massaproductie als maatwerk.

Alle Boleform oppervlakken zijn gemaakt van twee of meer live edge planken. De buitenste rand kan natuurlijk gewelfd of traditioneel recht zijn. Bewegende delen, bijvoorbeeld de binnenste rand waar twee kastdeuren elkaar ontmoeten, kunnen ook worden gemaakt met live edge.

De live edge patronen van Boleform kunnen zowel horizontaal als verticaal lopen, waardoor ze een afwisselende esthetiek scheppen in een voorwerp.

De meest voorkomende Boleform oplossing is een enkel live edge oppervlak. Het levert een ideaal tafelblad op, accentueert een kastdeur of vangt het oog op een andere manier.

De schoonheid van Boleform is op zijn hoogtepunt wanneer de live edge lijnen doorlopen van deur naar deur in een kantoorkast, een keukenkast of een klerenkast. Dit maximale gebruik van live edge is mogelijk dank zij onze unieke technologie en fabricageproces.

Wanneer een puur natuurlijke esthetiek is gewenst, kunnen de Boleform oppervlakken worden gemaakt van massief hout. Bedenk wel dat hout reageert op zijn omgeving en massief hout is misschien niet de juiste keuze voor een ruimte met een wisselende luchtvochtigheid.

Read more

Standaard Boleform fineer is 3,2 mm dik en is verkrijgbaar voor meubelmakers en fabrikanten van gefineerde panelen.

Read more

Live edge gefineerde planken van Boleform schenken ieder interieur of meubelstuk een unieke, natuurlijke kwaliteit. 3,2 mm Boleform fineer kan op MDF, OSB of lichtgewicht platen van diverse dikten worden gelijmd.

Read more

Boleform produceert live edge tafelbladen en deuren voor meubelmakers, maar ook producten op maat voor interieurarchitecten.

Read more

Boleform’s fineren voor deuren bieden markante nieuwe mogelijkheden voor deurproducenten. Iedere deur zal een uniek live edge patroon hebben waardoor uitzonderlijke ontwerpen voor hotels, kantoren en andere utiliteitsgebouwen mogelijk worden.

Read more

Bolefloor is de live edge vloerlijn van Boleform en onze eerste live edge productlijn.

Raadpleeg
www.bolefloor.com
voor verdere informatie.

Schuine randen en inlegwerk benadrukken de natuurlijke, gewelfde lijnen van Boleform en zijn een essentieel kenmerk van live edge oppervlakken. Diepere randen geven een meer natuurlijke, rustieke uitstraling. Oppervlakken zonder randen behoeven enige afwerking om de lijnen zichtbaar te maken en creëren een modernere uitstraling.

Read more

Boleform producten zijn verkrijgbaar in walnoot en eiken.

Read more

info@boleform.com
+31 6 2055 4575

Prinsengracht 13
1015DK Amsterdam
The Netherlands