Boleform

Livet är inte en rak linje.

EAS

Det var inte naturen som skapade raka linjer: det var begränsningarna i teknologin.

Boleform möjliggör en återgång till det naturliga: live-edge linjer som naturen avsåg.

Boleform skapar världens första faner som med sina naturliga böjda längder följer trädets naturliga tillväxt. Boleform har fått sitt namn av det engelska bole, stammen på ett träd.

I Boleformteknologin kombineras träscanningsystem, skräddarsydda CAD/CAM-tillämpningar och innovativa optimeringsalgoritmer för placeringsmjukvara som utvecklats av ett finländskt teknikautomationsföretag och tre mjukvaruföretag i samarbete med Institutet för Cybernetik vid Tallinns Tekniska Universitet. Vår process hanterar och följer varje planka från råvirke ända till den slutliga installationen. Varje planka är fint utsågad med hjälp av de bästa av Homags träbearbetningsmaskiner som finns att tillgå.

Boleforms böjda längdytor möter den verkliga definitionen av unika: varje bräda är lika individuell som trädet kom ifrån. Det finns inga liknande ytor.

Boleform erbjuder möbeltillverkare live-edge faner och fanerbelagda prefabricerade element för massproduktion, så väl som kundprojekt.

6. Alla Boleform ytor är konstruerade av två eller fler live-edge brädor. Ytterkanten kan vara naturligt svängd eller traditionellt rak.

Flyttbara element (t.ex. innerkanter där två skåpdörrar möts) kan även konstrueras med live-edge linjer.

Boleform mönster från naturliga kanter löper både horisontellt och vertikalt vilket skapar en varierande estetik i samma föremål.

En enkel yta med levande kant är den vanligaste Boleformlösningen. Den utgör en idealisk bordsskiva eller kan framhäva en skåpdörr eller fungera som blickfång på andra sätt.

Boleform’s skönhet är i full blom när live-edge linjerna fortsätter från lucka till lucka i ett kontorsskåp, köksskåp eller linneskåpet i sovrummet. Denna maximala användning av live-edge linjer är möjlig tack vare vår unika teknologi och tillverkningsprocess.

När en ren naturlig estetik önskas kan Boleform ytor konstrueras av massivt trä. Ha i åtanke att trä reagerar efter dess omgivning, och massivt trä kanske inte är lösningen för utrymmen med instabil fuktighet.

Read more

3.2mm faner är produktionsstandarden för Boleform och finns tillgängligt för möbeltillverkare eller tredjepartstillverkare av fanerbelagda produkter.

Read more

Boleforms live-edge fanerbelagda brädor ger en unik naturlig kvalitet till alla interiörer eller möbler. 3.2mm Boleform faner kan limmas till olika tjocklekar av MDF, OSB eller lättviktsskivor.

Read more

Boleform tillverkar live-edge bordsskivor och luckor för möbeltillverkare, så väl som specialbeställda produkter för arkitektoniska inredningar.

Read more

Boleform dörrfaner skapar djärva nya möjligheter för dörrtillverkare. Varje dörr får ett unikt live-edge mönster och möjliggör extraordinär design för hotell, kontor och förvaltnings- eller kulturbyggnader.

Read more

17. Bolefloor är Boleform’s live-edge golv – och vår första live-edge produktlinje.

Besök
www.bolefloor.com
för fullständig information.

Fasning och infällningar framhäver Boleforms naturligt svängda linjer och är en betydelsefull egenskap för live-edge ytor. Djupare fasning ger till och med ett mer naturligt, rustikt utseende. Ytor utan fasning kräver en lätt bearbetning för att synliggöra linjerna, skapar en mer samtida stämning.

Read more

Boleforms produkter finns tillgängliga i valnöt och ek).

Read more

info@boleform.com
+31 6 2055 4575

Prinsengracht 13
1015DK Amsterdam
The Netherlands